5 daagse Kustwandeling van Hoek van Holland naar Den Helder (Zuid Holland/Noord Holland)

Wat maakt dit gebied zo mooi?

Na alle winterse wandelingen wil ik jullie een lange afstand wandeling in de zomer als 'kers op de taart' meegeven. Op een zomerse dag ben ik in Hoek van Holland gestart met een strandwandeling richting het noorden en toen ben ik spontaan door blijven gaan. Na 5 dagen kwam ik in Den Helder aan. Die zomerse midweek stond er een behoorlijke wind in mijn rug. Door de wind waren de stranden leeg en afgezien van de kustwacht, honden en wandelaars was ik 5 dagen alleen met de wind, de zee, het zand en de meeuwen. Ik heb deze route vooral op blote voeten bewandeld langs de branding. Met je voeten door het warme zand, het schuim en het water waden is een unieke beleving van deze wandelroute. Wandelslippers had ik wel bij me als ik bijvoorbeeld even een weg moest overbruggen. Een spontane reis langs de prachtige Nederlandse kust die me ook een unieke innerlijke reis liet maken. Op het moment dat Den helder in zicht kwam was er nog maar 1 gevoel dat overheerste en te vatten is in: 'lightness of being'. Het leven is kristalhelder als je de natuurlijke golven accepteert en op jouw unieke wijze weet te bevaren. 

Wat mag je zeker niet missen?

Strandjutten! Kijk goed om je heen en laat je inspireren door de vormen van de schelpen, de vormen van het zand en ander moois op je pad. En..... loop deze route eens op je blote voeten. Wellicht ervaar je ook de aan deze aardende activiteit toegeschreven gezonde bijeffecten, zoals de stimulans van je zenuwstelsel, een gezond bioritme ontwikkelen en het versterken van je immuunsysteem. Ik heb in ieder geval geslapen als een baby tijdens en tot lange tijd na deze 5 daagse wandeling en sindsdien loop ik meer op blote voeten. Deze wandeling kan je overigens zeker ook in 6 dagen doen als je meer tijd wilt nemen voor het jutten & je laten verrassen onderweg.

 

Het kustpad en andere wandelroutes aan zee:

https://www.wandelnet.nl/lange-afstand-wandelpaden?gclid=EAIaIQobChMIkevix4io7gIVFdayCh0_Pgb7EAAYASAAEgLnH_D_BwE

https://tevoetonline.nl/wandelroutes/lange-afstand-wandelpaden/nederlands-kustpad

Verder kijken en je laten inspireren:

https://www.wandel.nl/wandelroutes/nederland/strandjutten-aan-de-nederlandse-kust-.htm#:~:text=Jutten%20is%20ooit%20ontstaan%20vanuit,gebruikt%20als%20brand%2D%20of%20bouwmateriaal. 

https://www.kustwacht.nl/

© 2013 - 2022 Bing Workatelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel