Dwalen door Nederland met de natuurwandelingen van Bing Workatelier

Even opnieuw voorstellen..... Ik ben een (ver)dwaler, een zwerver, een nieuwsgierige zoeker. Zo'n 30 jaar dwaal ik rond waar ik woon, in de natuurgebieden vlakbij en door steden en wildernis over de hele wereld. Ik wandel, ren, mediteer en lig in stilte in de natuur. In deze jaren heb ik ontdekt wat wandelen met me doet. Wandelen maakt me rustig, verfrist en laadt me op. Het haalt me uit mijn hoofd en laat me meer in verbinding zijn met mijn lijf en met mezelf. Anders gezegd, door te wandelen in mijn eigen ritme ontdek ik weer mijn levensritme, geniet ik van de kleine dingen in het leven en krijgt stress veel minder vat op me. Zodra ik stress ervaar -langer dan correct voor me is- maak ik een extra wandeling. Het effect is direct merkbaar. Ik wandel nu al jaren ieder dag en sinds ik in de natuur woon bovenal in de natuur. Ieder dag is er weer iets anders te ervaren en ik leef meer en meer met de seizoenen mee.

Waarom juist nu wandelen?

Ik neem al jaren mensen mee de natuur in tijdens persoonlijke wandel- en natuurcoaching. Maar ook teams neem ik graag mee op pad. Wat is er mooier dan een dag buiten zijn en samen afsluiten rondom het kampvuur. Daarbij merk ik wat beweging in de natuur met mensen doet. De ontspanning, ontstressen en ook de mogelijkheid om nieuwe verbindingen aan te gaan. De stofjes die worden aangemaakt in je lijf door het wandelen zorgen dat je helder kunt nadenken, creatiever kunt zijn en je algeheel lekkerder voelt. Je lijf kan de onnodige afvalstoffen ook beter afscheiden door beweging en stress kan beter los gelaten worden. Nu, tijdens de covid maatregelen, nog belangrijker dan ooit. Sinds 2 jaar woon en werk ik op onze Bing Farmhouse in Vogelenzang (nabij Haarlem) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen. Doordat ik de ruimte heb kan ik gelukkig ook nu mensen op veilige afstand ontvangen op mijn land of in de verbouwde bollenloods. Juist nu is de behoefte aan ruimte, zuurstof en in de verte kunnen staren groot. Ik ontvang je hier graag voor natuurcoaching op veilige afstand in de bossen nabij. Echter, je kunt ook zelf vandaag al beginnen door tijdens je lunch een wandeling te maken in het park, de stad, of bos in de buurt. Zeker als je veel achter je laptop werkt belangrijk per dag zeker 2 x 30 minuten te wandelen of anderszins te bewegen om je mentaal en fysiek goed te blijven voelen. Om je daarbij te inspireren bied ik je op deze site een aantal mooie wandelervaringen aan die je zelf kunt gaan doen. 

Inspiratie wandelingen door Nederland

Dit jaar -door de covid maatregelen- voor mij en mijn partner tijdens onze wintervakantie geen wandelreis door het prachtige Kaap Verdie, Uganda of verdwalen in Dominica, maar een verrassende wandelreis door Nederland. En na al die prachtige wintertrekkings door de 12 provincies in Nederland ontstond bij mij het idee om mijn passie en deze pareltjes met jullie te delen. Juist omdat de behoefte om goed voor jezelf te zorgen nu groot is. Hierna vind je inspirerende foto's die we hebben gemaakt tijdens de wandelingen deze winter en daarbij een korte persoonlijke impressie van ieder gebied. De wandelingen die ik heb gelopen variëren van gemiddeld 5 km in de buitengebieden tot 15 km in de andere natuurgebieden. Ik geef hierna geen ingewikkelde route beschrijvingen en praktische informatie, maar wel de nodige weblinken en mijn persoonlijke notities over de ervaring tijdens de tochten. Uit iedere provincie heb ik een prachtig natuurgebied uitgezocht voor jullie. In mijn eigen woonomgeving te Vogelenzang NH uiteraard een aantal extra parels. Ik (ver)dwaal graag, dus verwacht hierna geen routekaarten, maar wel een startpunt en een website(s) als je meer wilt lezen over de wandeling of het natuurgebied. Neem een thermos water/thee, lekkere lunch en je telefoon (google maps) mee (mocht je toch de route even willen checken onderweg) en dwaal met me mee. Ik heb zelf weinig voorbereiding nodig; geen uitgebreid plan, speciale kleding of andere materialen. Ik check een aantal websites over het gebied waar ik heen wil en trek makkelijke gymschoenen aan of laarzen in de winter, een jas met capuchon en een pet of hoed tegen de regen en ga op pad. Mijn telefoon, lunch, verrekijker, opvouwparaplu in een kleine rugzak mee en meer heb ik niet nodig. Ervaar de prachtige natuur, de wolkenluchten, vogelgeluiden en bovenal de ontspanning van je lijf en de creativiteit van je geest als je zoals ik je blijft verwonderen over wat de natuur vandaag voor jou in petto heeft. Geniet van je reis en van ieder nieuw NU op je pad. Inge

© 2013 - 2022 Bing Workatelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel