Wetenschap van differentiatie: over neutrino's en DNA

"The information contained in het Human Design Mandala is extraordinary and its symmetries are beautiful. The hexagrams around the wheel have an association directly aligned with our genetic code, the codon. The way in which the amino acid codon infrastructure of a human being operates is through specific imprints. If you go down into the nucleus within the construct of the cell itself, down into the DNA, you find that everything is there, all the fundamental components of a human being. This is true, whether it's a blood cell or a muscle cell." (Ra Uru Hu in Human Design, science of differentiation by Lynda Bunnell)

Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen wordt de Human Design kaart of Jouw Ontwerp dus gemaakt op basis van je geboortegegevens en bestaat uit informatie uit o.a. de I Ching, Kabbala, chakra's, genetica, biochemie, kwantummechanica, astrologie en antropologie. Via een speciaal computerprogramma wordt een berekening gemaakt en krijgen we Jouw Ontwerp te zien. Door naar de berekening te kijken krijg je een goed inzicht in je kwaliteiten en valkuilen en hoe je daar voordeel uit kunt halen in het dagelijks leven. Voor de meeste mensen is de analyse zo herkenbaar dat ze de kennis die achter het systeem zit niet hoeven te weten.

Een kort inkijkje kan je inspireren. We maken met behulp van je geboortedatum, plaats en tijd een berekening van je exacte positie in tijd en ruimte ten opzichte van de sterren, planeten en de zon. De stand van de hemellichamen kan vertaald worden naar je karakter en bepaalde persoonlijkheids eigenschappen.

De planeten oefenen specifieke invloed op je uit. Zo staat Mars voor de eeuwige puber in jou en Venus voor je waarden. Binnen Human Design zien we dan ook de 12  tekens van de dierenruim uit de astrologie terug en in het wiel - de mandala- rondom je 9 centra staan. Maar er is veel meer dan dit. Human Design gaat door waar alle andere invalshoeken stoppen. We gebruiken deze informatie slechts als meetpunt. Want naast deze indeling gebruiken we de 64 hexagrammen (6 specifieke combinaties van yin-yang energie uit de I Ching) die een specifieke karaktereigenschap weergeven. Deze 64 I Ching tekens staan in de buitenste kring van de mandala en hebben een bepaalde plek in de 9 energiecentra (combinatie tussen de Kabala en Chakra systeem) waar jouw design uit bestaat. Uiteraard reist de vraag wat deze al duizenden jaren oude wetenschappen voor relevantie nu hebben? Human Design laat zien dat de recente wetenschappelijke onderzoeken hiermee in overeenstemming zijn. De impact van planeten en de 64 hexagrammen kan namelijk verklaard worden aan de hand van neutrino's, een recentere ontdekking in de wetenschap. Neutrino's zijn hele kleine energiedeeltjes die in de kern van de sterren worden gemaakt. Deze bewegen zich bijna zo snel als het licht door het universum. Deze neutrino's kunnen de informatie uit planeten en het universum (ook de 64 hexagrammen) opnemen. Op jouw geboortemoment -en 3 maanden ervoor als je neo cortex is gevormd- maken de neutrino's een imprinting in je systeem. Als het ware geven de neutrino's informatie door aan je cellen. Neutrino onderzoek is een voortdurende verkenning waarmee we het mysterie van het universum, het mysterie van zwarte massa, stapje voor stapje ontrafelen. Human Design gaat ervan uit dat de zwarte massa inderdaad bestaat uit neutrino's en dat we dus dagelijks ons portie informatie ontvangen uit de informatie dragende neutrino's. Neutrino's die ons jaar na jaar, dag na dag, seconde na seconde doorzeven. De dagkaart is in dit opzicht onze collectieve imprinting waar we ook dagelijks mee te stellen hebben en die bij ieder heel specifiek 'op je knoppen drukken'.

In Human Design komende diverse wetenschappen samen en dit maakt het niet een dogma, maar een wetenschap van differentiatie, een kennisbron over het leven in al zijn facetten zelf, waarvandaan je kunt gaan experimenteren met jouw unieke leven leiden. Ondertussen is bewezen dat neutrino's inderdaad massa hebben en dus informatie kunnen overnemen en uitdragen. Tevens wordt er middels genetisch onderzoek een zichtbare relatie gelegd tussen de 64 codons in DNA (bestaande uit 6 groepen van amino acids per codon) en de 64 hexagrammen (bestaande uit 6 lijnen per hexagram). Onderzoek dat diepgaander inzicht geeft rondom ons bio chemische systeem en de relatie met ons karakter en de potentie ervan. Overigens was Human Design al ontwikkeld voordat het bestaan van de precieze werking van neutrino's en de relatie tussen DNA en de I Ching was aangetoond.

Als je in de kennis zelf wilt duiken heb je genoeg studiemateriaal voor de rest van je leven. Uiteraard gaan we in de trainingen die ik aanbied dieper in op deze materie, met name ten behoeve van je eigen proces. Alles start met het experimenteren met je eigen ontwerp en de gebruiksaanwijzing die je meekrijgt tijdens je eerste reading. Eigenlijk is het principe van Human Design heel simpel: je bent geboren met jouw unieke ontwerp en daar hoort een gebruiksaanwijzing bij die je toepast bij het nemen van beslissingen. De kern van het leven is dat we elke dag opnieuw bloot staan aan allerlei invloeden, impulsen, vragen die op je afkomen en ontmoetingen. Het is aan jou hoe je hiermee om gaat. Neem je besluiten die gebaseerd zijn op de wensen van je omgeving, je familie, de media, of volg je jouw unieke rol in dit leven? Dit betekent ook dat je niet alles hoeft te weten en te kunnen in dit leven. Leef jouw unieke leven, heb jezelf lief hierin, dat is genoeg. Wil je meer weten over de 4 Human Design typen lees dan verder.

 

 

 

© 2013 - 2023 Bing Workatelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel