Human Design Analyses & Coaching

Wil je ook graag weten wie jij bent, of zou het niet prettig zijn als je een gebruiksaanwijzing kreeg voor jezelf, voor je kind of partner? Wil je keuzes maken die echt bij jou horen? Als je wilt weten hoe je echt in elkaar zit geeft Human Design je de inzichten. Het laat je zien tot welke energie en kwaliteiten je van nature consistent toegang hebt en welke niet. Tot welke kwaliteiten jij je aangetrokken voelt, maar niet perse bij jou horen en jouw rol in dit leven. Het kan je tevens laten zien wat anderen met je doen en waarom je bij de ene persoon een goed gevoel krijgt en van de ander energie lekt. Human Design is een steeds bekender wordend systeem en gaat ervan uit dat ieder mens uniek is, een uniek ontwerp heeft dat reeds vanaf je geboorte vast ligt. Als je gaat leven volgens deze gebruiksaanwijzing dan leef je jouw leven en zal je merken dat je jouw rol beter kunt pakken en dat geeft uiteraard energie en balans in je leven.

Wat is Human Design?

In 1987 had de Canadees Ra Uru Hu – voorheen student natuurkunde, inmiddels zakenman- op Ibiza een bijzondere ervaring. Tijdens de super nova 1987a kreeg hij enorm gedetailleerde wetenschappelijke kennis door. Ra was erg sceptisch en heeft dan ook jarenlang gewerkt aan het systeem wat nu Human Design heet voordat hij ermee naar buiten kwam. De laatste jaren vinden steeds meer mensen wereldwijd deze unieke logische wetenschappelijke kennis en de praktische toepassing ervan voor hun dagelijks leven.

Human Design, of Jouw Ontwerp zoals ik het ook graag noem, wordt gemaakt op basis van je geboortegegevens en bestaat uit informatie uit o.a. de I Ching, Kabbala, chakra's, genetica, biochemie, kwantummechanica, astrologie en antropologie. Via een speciaal computerprogramma wordt een berekening gemaakt en krijgen we Jouw Ontwerp te zien. Door naar de berekening te kijken krijg je een goed inzicht in je kwaliteiten en valkuilen en hoe je daar voordeel uit kunt halen in het dagelijks leven. Voor de meeste mensen is de analyse zo herkenbaar dat ze de kennis die achter het systeem zit niet hoeven te weten.

Als je in de kennis zelf wilt duiken heb je genoeg studiemateriaal voor de rest van je leven. Lees ook zeker mijn gratis mini boek onder Inspiratie op deze site als je benieuwd bent naar meer achtergrond informatie, bijvoorbeeld over hoe al deze wetenschappen samenkomen in Human Design. Echter, alles start met het experimenteren met je eigen ontwerp en de gebruiksaanwijzing die je meekrijgt tijdens je eerste reading. Eigenlijk is het principe van Human Design heel simpel: je bent geboren met jouw unieke ontwerp en daar hoort een gebruiksaanwijzing bij die je toepast bij het nemen van beslissingen. De kern van het leven is dat we elke dag opnieuw bloot staan aan allerlei invloeden, impulsen, vragen die op je afkomen en ontmoetingen. Het is aan jou hoe je hiermee om gaat. Neem je besluiten die gebaseerd zijn op de wensen van je omgeving, je familie, de media, of volg je jouw unieke rol in dit leven? Dit betekent ook dat je niet alles hoeft te weten en te kunnen in dit leven. Leef jouw unieke leven, heb jezelf lief hierin, dat is genoeg.

Jij bent uniek

We vervullen allemaal een unieke rol in dit leven. Als je gaat zien dat jij een radar bent in een groter geheel van de mensheid en dat ieder hierin een unieke rol te spelen heeft, kun je aanvaarden dat je niet alles hoeft te kunnen. Sterker nog, je kunt gaan zien dat de kwaliteiten en valkuilen die je in huis hebt onderdeel zijn van dezelfde medaille: jouw unieke zijn. Dit systeem leidt niet naar ‘Geluk’ of ‘Happy’ zijn. De zon schijnt niet elke dag en dat hoeft ook niet. Juist de regen of stormen in ons leven, of winterse kou, zorgen ervoor dat we ons kunnen voeden op zijn tijd of bezinnen op de ware essenties. Het human design systeem en de inzichten voor jou hieruit, leiden je naar jouw unieke kern en van daaruit kan je jouw leven leiden zoals correct voor jou is. Dit systeem maakt je bewust en geeft je vele inzichten in jezelf. Als je correct gaat opereren kun je bewust, wakker en vervult door jouw unieke leven gaan, op jouw unieke pad leven en van jezelf houden. Is dat geluk? Of is dit meer dan geluk? Een vervuld leven bij elke weersomstandigheid. Regen, wind, storm, het hoort allemaal bij het cyclische leven. Het gaat erom dat je leert met veranderingen om te gaan vanuit jouw uniekheid.

Hoe werkt een reading of analyse?

Als je voor een reading of analyse komt krijg je jouw Human Design te zien. Dit is jouw energie kaart of routekaart voor dit leven. Op deze kaart zie je 9 energiecentra die met elkaar worden verbonden middels kanalen. Indien de centra gekleurd zijn –gedefinieerd- heb je hier 24/7 toegang tot deze energie. Deze gebieden geven inzicht hoe jij vanuit je ware zelf kunt handelen en zijn er om uit te dragen in de wereld. In een reading zullen we uiteraard op deze gekleurde centra en kanalen ingaan. Tevens zullen we de niet gedefinieerde –de witte- energiecentra ook bespreken. In deze open gebieden kan je omgeving veel invloed hebben en kan jij je laten verleiden om vanuit je niet-zelf te opereren in het leven.

Laten we als voorbeeld een open emotioneel centrum nemen, dan reageer je in principe niet vanuit emoties. Zodra andere mensen met hun emoties nabij komen dan raakt dit je extra. Hierdoor kan je denken dat jij erg emotioneel bent, maar dat is niet het geval. Ik dacht altijd dat ik super emotioneel was. Indien een vriendin een emotioneel vraagstuk bij mij had neergelegd kon ik er dagen mee lopen, terwijl zij er ondertussen al klaar mee was. Echter, ik heb een ongedefinieerd emotioneel centrum. Alle emoties komen van buiten linéa recta binnen. Ik kan het verschil goed merken als ik na een aantal werkdagen een strandwandeling maak, alle emotionele lagen vallen als schillen van mij af en ik keer terug tot mijn ware –niet emotionele- zelf. Prachtig om dit verschil te merken. In de open centra kan je wijs worden. Hier kan je leren hoe emoties werken en wat het met mensen doet en hun daarin begeleiden bijvoorbeeld. In jouw analyse zal ik je uitleggen hoe de levensnergie bij jou stroomt en hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen om jouw unieke leven te leiden.

Type en gebruiksaanwijzing

"Wisdom lies in the unattached experience of our openness." (Ra Uru Hu)

Welke centra ingekleurd zijn bepaalt welk type je bent. Weet je welk type je bent dan kan je gebruiksaanwijzing voor het nemen van beslissingen worden vastgesteld. In Human Design noemen we dit je strategie op basis van je innerlijke autoriteit bepalen. Na je eerste reading ga je experimenteren met het nemen van beslissingen op basis van deze strategie. Voordat we op de verschillende types kort ingaan, iets uit over onze maatschappij en ons 'mensen' in het algemeen. Wij mensen hebben een unieke rol en we zijn hier om samen ons leven en de maatschappij verder te ontwikkelen; muteren, transformeren. Net als in de natuur is er altijd een cyclische groei waar te nemen: een begin, een groeiproces en bloei, een afronding, einde of overgang naar iets nieuws. Elk project, elke klus, elk idee begint ergens….. dan wordt het doorgepakt door anderen en vervolgens wordt het afgerond en brengt het weer een nieuw initiatief op gang. Zo groeien en muteren we cyclisch door. 70% van de mensheid is hier om te werken! 8% om te initiëren en de rest is hier om te begeleiden en leiden. Laten we eens kijken hoe dit precies werkt per type.

 

De Manifestor (8%) is hier om te initiëren, zelf actie te ondernemen. Manifestoren zijn hier om onafhankelijk te leven. Doordat ze de eerste behoren te zijn worden ze vaak niet begrepen. Dit tot woede van de manifestor. Strategie is dan ook informeren voordat je handelt. Laat anderen weten waar je mee bezig bent en bedenk of praat met anderen over de impact van je (mogelijk) handelen op je omgeving. De kernvraag voor de manifestor is: op wie heb ik impact?

  

Voor het generator (70% van de mensen) is (werk) doen wat je bevrediging geeft het belangrijkste. Daarbij is het belangrijk dat de generator respondeert, reageert, op wat het leven aanbiedt en dan checkt of datgene wat wordt aangeboden –project, partner, vraag etc- je een lekker gevoel in je onderbuik geeft. Die respons komt vanbinnen uit en bestaat uit klanken als ‘aha of mmm’ (ja) en ‘uh-uhm’ (nee). Het is dan ook belangrijk dat de generator directe vragen worden gesteld.  Als generators zelf initiëren gaan ze te snel –sneller dan het leven zelf aangeeft- en lopen zaken vaak niet zoals ze willen. Resultaat is frustratie en afhaken. De generator is altijd verbonden met de levensenergie en kan dan ook elke dag lekker moe naar bed gaan en elke ochtend gezond weer op. Dat is uiteraard alleen als hij/zij respondeert op het leven. De kernvraag voor een generator is: wie ben ik voor mezelf? Waar krijg ik energie van en waarvan niet?

 

De Projector (21%) kan beter wachten wanneer zijn/haar talenten door anderen (lees de energietypes als de manifestoren en generatoren) worden gezien en wachten tot de (formele) uitnodiging volgt om tot actie over te gaan. Dit geldt met name voor de 4 grote levensgebieden (werk, liefde, relatie, wonen) want daarbinnen kan de projector in principe vrij bewegen. De erkenning van de projector zal vaak liggen in het veld van leiden en begeleiden van de energie types en het slimmer maken van processen, organisaties en systemen. Echter, als ze niet wachten op de uitnodiging gaan ook de projectoren te snel en worden ze niet gezien door de energiekere generatoren en manifestoren en raken ze verbitterd. Wachten op de uitnodiging voordat je een elementair besluit neemt is de strategie voor een projector. Echter als de projector ook bij de kleine besluiten subtiel is en wacht op de uitnodiging zal dit hem/haar helpen in contact met de energietypen als de manifestor en generator en daarmee erkend worden. De kernvraag voor een projector is: wie is de ander? Door de ander te observeren kan de projector leren over (bege)leiden en succes hierin hebben. Succes is uiteraard een holistisch begrip in deze. Het leven van jouw bestemming vanuit jouw strategie en autoriteit is succes voor de projector. Wacht en je zal het kunnen zien en ervaren.

 

Tot slot de Reflector (1%). Met alle centra open is de reflector erg gevoelig voor de energie van anderen. De tijd nemen om bij hun eigen wijsheid te komen is daarom essentieel, en tevens de grootste uitdaging. De kernvraag voor een reflector is: wie zijn zij? Door de omgeving te leren kennen kan de reflector als zij/hij alleen is ontdekken wat echt eigen is en wat niet. Tevens kan de reflector de omgeving geleiden als ze wijs is geworden in de open gebieden. De strategie voor een reflector is een hele cyclus van de maan afwachten (28 dagen) en anderen observeren, overleggen met hen en voelen wat dat doet alvorens grote beslissingen te nemen. Doet de reflector dit niet dan zal teleurstelling overheersen.

Jouw unieke rol

Kortom, de meesten van ons zijn hier niet om te initiëren! Geen wonder dat velen hun energie verspillen en met burnout klachten of ondefinieerbare fysieke, mentale en/of emotionele klachten thuis komen te zitten. Na de eerste reading ga je experimenteren met jouw unieke strategie. Voor de meesten betekent dit meer afwachten dan je gewend bent te doen. Voor mij als (manifesterende) generator voelde dit in eerste instantie bijvoorbeeld als een 'amputatie' en tegelijkertijd als een bevrijding. Tevens betekent dit niet je mind de beslissingen laten nemen, maar de wijsheid van je lichaam respecteren. Mijn lichaam weet wanneer het honger heeft, dorst en tevens waar het warm voor loopt of niet. Als generator was dat alles wat ik nodig had. Mijn mind probeerde hardnekkig de controle over te nemen. En in het begin werd ik gek van het idee om al die oordelen, meningen en aannames los te laten en te varen op mijn lichamelijke wijsheid, maar als je eenmaal ervaart wat het leven je biedt als je –als generator- je respons volgt vanuit je ware zelf dan weet je waarvoor je het doet. Juist door direct te experimenteren wordt deze enorme schat aan kennis waardevol. Leven vanuit je gedefinieerde centra en observeren daar waar invloeden van anderen binnenkomen in de open gebieden, kan een bevrijdend gevoel geven. Ik leef bewuster en weet wat mij energie geeft en wat niet.

Uiteraard is ieder uniek en zal ieder proces uniek zijn na de eerste analyse. Dat maakt het juist voor mij als analist en docent Human Design waardevol. Ik mag deze waardevolle informatie overdragen in de analyse en wie verdere stappen wil nemen zie ik graag in verdiepende analyses, coaching, workshops of opleiding terug. Voor ieder uniek mens een unieke benadering en pad. Zo kan je ook meer te weten komen over de gebruiksaanwijzing van je partner, kinderen, familie of inzicht in het gezin waar je in opgroeide.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor meer informatie. Of boek direct in de SHOP.

© 2013 - 2023 Bing Workatelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel